VIDEO: Se mai intampla si invers - Bucuresti in loc de Budapesta
Artistul britanic George Ezra a lansat recent videoclipul piese Listen To the Man, marea surpriza fiind Sir Ian McKellen, care apare alaturi de acesta.
In plus, actorul cunoscut datorita rolului lui Gandalf din trilogia "Lord of the Rings" pomeneste de Bucuresti, facand o confuzie voita cu titlul melodiei Budapest interpretata de acelasi George Ezra.
Vizionati "confuzia" incepand cu min. 2:26.
*******************************************************************
Top 10 păcăleli de 1 aprilie
Pacălelile de 1 aprilie au fost parte a culturii populare încă din secolul al 19-lea, cel puțin în Europa, Canada, Statele Unite și în alte zone geografice.
De 1 aprilie, noi nu te păcălim, dar încercăm să îți oferim un zâmbet alături de cele mai interesante păcaleli tehnice, media, stiintifice si de altă natură, ce au fost prezentate ca adevărate în data de 1 aprilie.
1. Ciorapul care transformă televizorul într-unul color - 1 aprilie 1962 - Televiziunea suedeză SVT a invitat la buletinul de știri un expert tehnic, pe Kjell Stensson, pentru a informa publicul că grație unei noi tehnologii, telespectatorii pot converti televizoarele existente, incat să afișeze imaginea in culori. La acea vreme, STV era singurul canal de televiziune din Suedia și era transmis în alb și negru, astfel încât aceasta a fost o veste foarte importanta. Stensson a explicat că telespectatorii trebuie să întindă un ciorap de nailon sau o țesătură oarecum similară peste ecranul televizorului, iar televiziunea STV va transmite emisiunile utilizând o tehnologie care trasforma imaginea, prin intermediul ciorapului, intr-una color. El a început să demonstreze procesul. Mii de oameni au crezut. Mulți suedezi isi aduc aminte si astăzi cum părinții lor căutau in grabă ciorapi prin casă, pentru a-i intinde peste ecranul televizorului. Emisiunile color au incep totusi in Suedia in aprilie, dar in aprilie 1970, după 8 ani.
2. Legea... matematicii - 1 aprilie 1998 - "New Mexicans for Science and Reason" a publicat o stire scrisă de fizicianul Mark Boslough, care explica decizia legislativului din statul Alabama de a vota pentru modificarea valorii constantei matematice PI de la 3.14159... la "valoarea biblică" a Sfintei Treimi, adica de fix 3. Articolul a fost preluat pe internet, iar apoi s-a răspândit rapid în întreaga lume. A devenit evident cât de departe s-a răspândit articolul abia atunci când legislativul din Alabama a inceput sa primească sute de apeluri de la oameni care protestau impotriva legii.
3. Păcăleala atomică - 1 aprilie 1952 - Doi adolescenți au intrat într-o secție de poliție din Londra și au predat un dosar care părea să conțină planuri pentru un dispozitiv atomic. Băieții au declarat că au găsit dosarul pe un trotuar, intr-o stație de autobuz. Autoritățile britanice au intrat imediat în alertă maximă. Preocuparea a atins cel mai înalt nivel atunci cand membri ai Camerei Comunelor au fost informati despre o posibilă pierdere a unor documente ce contineau secrete atomice. Mass-media a aflat despre situație, crescând alarmarea publică. Dar când fizicienii au examinat documentele, au ajuns la concluzia că sunt lipsite de sens. Misterul a fost rezolvat atunci când un prieten al celor doi băieți, în vârstă de 15 ani, a mărturisit că el a creat planurile, inspirandu-se din niste reviste norvegiene vechi ( folosindu-se inclusiv de o schiță pentru o mașină de cârnați). În glumă, el a intitulat documentele "Plan dispozitiv atomic CDZZ 29679 - Fizică Nucleară - Model O. 778523 - Top Secret". Apoi a înmânat dosarul celor doi prieteni, spunându-le că l-a găsit pe strada, intr-o statie de autobuz.
4. Hamburgeri pentru stângaci - 1 aprilie 1998 - Una dintre cele mai cunoscute companii care produc si vând hamburgeri a publicat o reclamă pe o pagină întreagă din USA Today, in care anunta lansarea unui nou produs, mai exact hamburgerul pentru stângaci, special conceput pentru cele 32 de milioane de stângaci americani. Potrivit anunțului, toate tipurile de ingrediente au fost rotite cu 180 de grade, în beneficiul clienților lor stângaci. Mii de clienti stângaci au solicitat in magazine hamburgerul pentru stângaci, dar compania a fost nevoita să publice o dezmințire, pentru ca mulți alți clienti dreptaci solicitau sa fie creată o versiune specială doar pentru dreptaci.
5. Recoltă bogată de spaghete - 1 aprilie 1957 - Televiziunea BBC a prezentat o știre in care preciza ca datorita iernii blânde, cultura de spaghete a avut o productie foarte bună, iar spaghetele se vor ieftini. Mii de telespectatori au sunat la postul britanic de televiziune pentru a intreba cum pot face rost de arbori de spaghete, după ce au vazut imaginile cu agricultorii care recoltau spaghetele din copaci. Ulterior, chiar si directorul de la acea vreme al BBC, care nu a stiut de gluma redactiei televiziunii, a recunoscut că a inceput sa caute intr-o enciclopedie informatii despre arborele de spaghete, despre care nu auzise.
6. Erupe vulcanul ? - 1 aprilie 1974 - Locuitorii din Sitka, Alaska, s-au trezit cu o priveliște tulburătoare. Nori negri de fum se ridicau din craterul muntelui Edgecumbe, vulcanul latent vecin. Oamenii au iesit pe străzi, privind înspăimântați spre vulcan. Din fericire, s-a dovedit că omul, si nu natura, era responsabilul pentru fum. Un glumeț local urcase pe munte zeci de anvelope vechi, le aruncase in craterul vulcanului și apoi le-a dat foc, într-o încercare reușită de a păcăli locuitorii orașului.
7. Americanii au ajuns pe lună cu 2 ani mai devreme - 1 aprilie 1967 - Radioul public elevetian a întrerupt programul său obisnuit cu o stire de ultimă oră: astronauții americani tocmai au ajuns pe Lună. În următoarea oră, ascultătorii au auzit o serie de actualizări atent elaborate, cu rapoarte de la corespondenții din întreaga lume, precum și interviuri cu experți. Păcăleala a fost aproape totală. Liniile telefonice s-au blocat și chiar membri ai ambasadei SUA din Elveția au început să sărbătorească. Emisiunea s-a încheiat cu informatia că nava spatială se intoarce de pe Lună la ora 19:00 si că poate să fie observată daca se privește cerul dintr-un câmp deschis sau dintr-o locație cu vedere largă, departe de luminile orașului. În Zurich, această ultima stire a determinat un exod în masă al oamenilor spre exteriorul orașului. Serviciul de căi ferate a trebuit să suplimenteze cu trenuri, pentru a acoperi necesitatile de deplasare si graba bruscă a pasagerilor. Abia dupa 2 ani si aproape 4 luni americanii au ajuns de fapt pe Lună, aselenizând cu echipaj uman in data de 20 iulie 1969.
8. Televizunea cu miresme - 1 aprilie 1965 - Televiziunea BBC a intervievat un profesor de la Universitatea din Londra, care au explicat că a perfecționat o tehnologie denumita "Smell-o-vision", ce permite transmiterea de mirosuri prin undele radio. Telespectatorii puteau astfel simti în propriile lor case diverse mirosuri produse în studioul de televiziune. Profesorul a explicat că dispozitivul său transforma moleculele în semnale electrice, care apoi erau transmise prin eter și in final, prin intermediul ecranului, către privitor. Profesorul a inceput demonstrația plasând în fața camerei de filmat, în dispozitivul de conversie a mirosurilor, boabe de cafea și ceapă taiată. El a solicitat telespectatorilor sa se apropie foarte mult de televizor si să anunte dacă au simtit mirosurile de ceapă sau cafea. Numeroși telespectatorii au apelat telefonic din întreaga țară pentru a confirma că au experimentat în mod distinct aceste mirosuri. Unii chiar au afirmat că din cauza cepei, ochii le lacrimează.
9. Meciul de fotbal care nu era încă jucat - 1 aprilie 1951 - In timp ce o echipă braziliană se deplasase in Europa pentru un meci amical, dar meciul real nu incepuse încă, un post de radio din Brazilia a transmis cu câteva ore înainte un meci de fotbal in care echipa braziliană era învinsă cu scorul rușinos de 8-1, iar arbitrul a luat o serie de decizii eronate, ce pareau intentionate. Meciul a fost de fapt un montaj audio, peste comentariul sportiv fiind adăugate sunete din alte meciuri, coloana sonoră conținând și vuietului stadionului si alte sunete specifice. Suporterii au protestat indignați. Postul de radio a prezentat imediat o dezmintire, dar a fost acuzat pentru defăimarea fotbalului brazilian.
10. Fără 2 zile, în luna aprile - 1 aprilie 1957 - Radio Capital din Londra a anunțat că legea Parallax va intra în curând în vigoare. Aceasta ar fi fost un plan guvernamental de resincronizare a calendarului britanic. Postul de radio a explicat că Marea Britanie a ajuns cu 48 ore înaintea restului lumii, din cauza trecerii repetate de la ora de iarna la cea de vară si invers. Pentru a remedia această situație, guvernul a decis să anuleze zilele de 5 si 12 aprilie din acel an. Radio Capital a primit zeci de apeluri telefonice, ca urmare a știrii. Un angajator a dorit să știe dacă va trebui să plătească salariaților săi zilele lipsă. O femeie a fost curioasă sa intrebe când să își sărbătorească ziua de naștere, care era într-una dintre zilele anulate.
SURSA: http://hdsatelit.blogspot.ro/
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu